Buitenshuis
PUBLICATIE

Buitenshuis stelt 2e zine voor

Hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken? Laat je inspireren door het 2e zine van Buitenshuis, een bovenlokaal cultuurproject van Brugge Plus.

Zine met 9 bijdrages

Opnieuw verzamelde Buitenshuis meningen rond het centrale thema van het project: hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken?

Negen markante stemmen formuleren een antwoord in dichtvorm, beeldspraak, opiniërend, als klaagzang of voetnoot. Ze plaatsten het recht op cultuur, met urgentie op de voorgrond.

Met bijdrages van onder meer: Anissa Boujdaini, Guy Redig, Anaïs Van Ertvelde , Jean Paul Van Bendegem, Lien De Bruycker en Mark Jeanty.

Buitenshuis

Buitenshuis was een twee jaar lopend bovenlokaal cultuurproject. Het ontstond in de schoot van bestaande lokale cultuurprojecten en vanuit een nood om elkaar beter te leren kennen. Aan de hand van zines en denkdagen, bracht Buitenshuis cultuurwerkers samen. Ze gingen aan de slag met filosofische en praktische thema’s en elkaar, zochten hoe ze ieders recht op cultuur kunnen realiseren en wisselden ervaringen uit. Momenteel zijn ze aan het werk om de website om te vormen tot een archief van de voorbije periode. 

Gebruik het zine als een raam, tuur erdoor en laat je door de auteurs verleiden tot actie.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.