waddist
JONGEREN

De Ambrassade lanceert app die peilt naar wat er leeft bij jongeren

februari 2021 — Via de nieuwe Waddist-app kunnen jongeren van 12 tot en met 30 jaar elke dag delen wat ze denken, voelen en meemaken. De Ambrassade en Arteveldehogeschool lanceren samen deze app om meer met jongeren te praten, in plaats van alleen over jongeren.

Dagelijkse jongerenbarometer

De Ambrassade en Arteveldehogeschool stellen vandaag de Waddist-app voor, de online barometer die dagelijks peilt naar hoe jongeren denken over allerlei thema’s. Via een dagelijkse update van 3 vragen leert Waddist wat er echt leeft bij jongeren.

Door de dagelijkse antwoorden genereert Waddist een uitgebreide database aan uitspraken en cijfers over jongeren, door jongeren. De resultaten worden gedeeld met pers, beleidsmakers, onderzoekers en jongeren zelf om zo veel mogelijk impact te bereiken. 

De Waddist-gebruikers zijn mede-eigenaar/mede-onderzoeker. Zij krijgen de antwoorden de volgende dag direct te zien in de app en kunnen het delen via hun eigen sociale mediakanalen. Zo worden jongeren meer gehoord en worden uitspraken over jongeren door pers en beleidsmakers gefundeerd. 

Platform voor en door jongeren

Waddist is een platform voor en door jongeren: zij bepalen wat Waddist is. De app dropt niet zomaar elke maand een ander onderzoek gecamoufleerd als kleurrijke app, maar verzamelt vragen bij jongeren en partners.

Ook jeugdwerkorganisaties (of culturele organisaties) en onderzoekers kunnen vragen insturen. Die komen niet automatisch in de app. Elke voorgestelde vraag wordt door het Waddist-team zorgvuldig bekeken op inhoud, verwoording en impact op de gebruiker.

© De Ambrassade

jongeren & cultuur

Stel vragen aan jongeren

Stuur zelf vragen in of word partner.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.