NIEUWS

Startschot 1e bovenlokale cultuurprojecten

15 mei 2019 was de deadline van de 1e projectoproep voor bovenlokale culturele projecten. De minister van Cultuur besliste om 34 van de 153 ontvankelijke dossiers te ondersteunen, voor een totaalbedrag van 2.954.768,71 euro, na een besparing van 6%.

De projectoproep wil het samenwerken over gemeentegrenzen heen stimuleren, en beloont interdisciplinariteit. OP/TIL maakt ondertussen kennis met de projectindieners. We ontdekken uitdagende combinaties, zoals verkleuring en vergrijzing, keramiek en ecologie, erfgoed en welzijn, symfonische muziek en jongeren, of het doorbreken van de geijkte spelregels in de podiumkunstensector.

Nieuwsgierig? Een aantal projecten gingen al van start. Inspiratie opdoen, of gewoon deelnemen en genieten, kan je al in maart.

Big City Blues

Big City Blues is een lokaal verankerd bluesdansfestival in Gent, in februari 2020. Later, in november 2020 vindt het festival Boulevard Blues in Hasselt plaats. Beide festivals zijn in handen van vrijwilligers. Op het programma staan danslessen, gegeven door 12 internationale en lokale bluesdansers, én dansante avondfeesten.

Wanneer? Van 14 tot en met 17 februari

PianoDays2020

10 gemeenten uit de Brusselse Noordrand presenteren PianoDays2020. Dit laagdrempelig en uitdeinend festival haalt de piano van zijn sokkel. Het programmeert meer dan 60 literaire, muzikale én educatieve activiteiten, op evidente én bijzondere locaties.

Wanneer? Van 1 tot en met 29 maart. 

Ook een project uitwerken, vanuit je cultuurcentrum? Luister naar de tips van Jo Sollie.

Boze Wolf Festival

10 cultuur- en gemeenschapscentra uit Vlaams-Brabant zetten met het Boze Wolf Festival samen in op figurentheater. Tijdens de maand maart programmaren ze toppers uit binnen-en buitenland.

Wanneer? Van 6  tot en met 15 maart.

Alles over deze projectsubsidielijn vind je hier. Ook een aanvraag indienen? De volgende deadline is 15 mei 2020.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

algemene nieuwsbrief
nieuwsbrief projecten