webinar
online infosessie

3 subsidielijnen voor jouw socio-cultureel project

Heb je een geweldig idee voor een sociaal-cultureel project? Een project over de gemeentegrenzen heen? Of één dat inzet op experiment en innovatie? Wil je samenwerken met een partner uit de privésector? Schrijf je in voor deze infosessie en ontdek welke subsidielijn het best bij jouw project past.

3 verschillende subsidielijnen

Op woensdag 29 maart 2023 informeren het departement Cultuur, Jeugd en Media, OP/TIL en Socius jou over de volgende 3 subsidielijnen.

  • sociaal-culturele projecten rond leesbevordering of de laboratoriumrol
  • innovatieve partnerprojecten
  • bovenlokale cultuurprojecten

Je ontdekt het verschil en kan na de sessie zelf beoordelen welke projectoproep het best bij jouw idee past. Je leert meer over de voorwaarden en criteria van elke subsidielijn.

Leesbevordering als focus subsidies sociaal-culturele projecten

Leesbevordering is in 2023 de maatschappelijke uitdaging in de projectsubsidie sociaal-cultureel volwassenenwerk. Deze prioriteit kadert in Het Leesoffensief, een actieplan om leesbevordering te stimuleren in verschillende beleidsdomeinen. Een mooie kans voor bibliotheken om hier met partners uit het werkveld werk van te maken. Deze uitdaging is geldig voor de projectronde van 2023, voor projecten die van start gaan vanaf 1 januari 2024. Projecten kunnen inzetten op lees- of taalbevordering, leesplezier of samen lezen.

Voor wie is de infosessie?

Voor wie een vaag of uitgewerkt idee heeft voor een grensverleggend en/of innovatief socio-cultureel project, of voor een socio-cultureel project dat inzet op de laboratioriumrol of op leesbevordering.

Nu al nieuwsgierig naar subsidielijn rond bovenlokale cultuurprojecten? Check of je project in aanmerking komt?

Wanneer?
woensdag 29 maart 2023
van 10.00 u. tot 12.00 u.


Waar?
online, via Zoom
Een week voor de sessie ontvang je een Zoomlink.


Voor wie?
Voor wie een vaag of uitgewerkt idee heeft voor een socio-cultureel project en en wil nagaan welke subsidielijn het best past


Door wie?
departement Cultuur, Jeugd en Media, Socius en OP/TIL


Schrijf je nu in

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.