dag van de cultuureducatie
online event

Dag van de Cul­tuur­edu­ca­tie: ERF­GOED IS

Overtuigd van het belang van cultuureducatie in de groei van ieder kind, iedere jongere en elke volwassene? Op zoek naar nieuwe inzichten en vernieuwende erfgoedpraktijken? Schrijf je in voor de online Dag van de Cultuureducatie op donderdag 11 maart 2021.

Het programma

Volg in de voormiddag live vanop het podium in de Gentse Voo?uit deze sprekers: Ilja Leonard Pfeijffer, Rebekka de Wit en Ama Koranteng-Kumi. Vitaly Samoshko, Willem Verheyden en Paul Contryn zorgen voor artistieke intermezzo’s.

In de namiddag vertellen filosofen, kunstenaars, psychologen, leerkrachten, medewerkers van cultuur- en erfgoedorganisaties, … zoals Hester Dibbits, Joke Hermsen, Marjan Doom, Thomas Vanderveken en Ish Ait Hamou, Jorijn Neyrinck, … wat erfgoed voor hen betekent en voor hun praktijk. Dirk Terryn en Olga Van Oost sluiten de dag af.

Erfgoed & onderwijs

Dit jaar focust de Dag van de Cultuureducatie met ERFGOED IS op het thema erfgoed en onderwijs. Erfgoed helpt ons om cultuur over generaties heen richting en betekenis te geven. In vier themalijnen ga je tijdens de dag in op verschillende aspecten van erfgoed: Erfgoed is nabij, Erfgoed is persoonlijk, Erfgoed is inspirerend en Erfgoed is verbindend.

Wanneer?
donderdag 11 maart 2021


Waar?
Online


Voor wie?
Voor wie overtuigd is van het belang van cultuureducatie in de groei van ieder kind, iedere jongere en elke volwassene


Door wie?
CANON Cultuurcel, Departement Cultuur, Jeugd en Media, Vooruit Gent en FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed


Inschrijven

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.