Event

Dialoogdag ‘Dieper graven in het geheugen’

Op 20 oktober 2022 sluiten Erfgoedcel Brugge en Erfgoedcel TERF het project ‘Dieper graven in het geheugen’ af met een dialoogdag voor de zorg- en erfgoedsector.

Projectresultaten en inspirerende sprekers

In de voormiddag worden de projectresultaten gedeeld en krijgen enkele inspirerende sprekers uit zowel de ouderenzorg als de erfgoedsector het woord. In de namiddag is er een keuzeprogramma met een aantal actieve workshops. Wijkcentrum Xaverianen en WZC Regina Coeli in Brugge Wil je er bij zijn? Het volledige programma wordt in september bekendgemaakt, vanaf dan zal het ook mogelijk zijn om in te schrijven. 

Bovenlokaal project ‘Dieper graven in het geheugen’

De voorbije jaren ontwikkelden Erfgoedcel TERF en Erfgoedcel Brugge beide een geslaagd aanbod rond herinneringen en erfgoed in de ouderenzorg. Woonzorgcentra ontlenen de herinneringskoffers van beide erfgoedcellen en de huiselijke hoekjes frequent.

Met het bovenlokaal project ‘Dieper graven in het geheugen’ slaan beide erfgoedcellen de handen in elkaar. Via drie proeftuinen zoeken de erfgoedcellen naar mogelijkheden om het reminiscentie-aanbod te verdiepen en te verrijken. Hiertoe werken ze intens samen met de ergotherapeuten van de deelnemende woonzorgcentra en zorgt een klankbordgroep voor begeleiding, reflectie en evaluatie.

Inschrijven? Dat kan vanaf september.

Wanneer?
donderdag 20 oktober 2022


Waar?
Wijkcentrum Xaverianen
Xaverianenstraat 13/003
8200 Brugge


Voor wie?
Geïnteresseerden uit de erfgoed- en zorgsector


Door wie?
Erfgoedcel Brugge en Erfgoedcel TERF


Prijs

Gratis. Schrijf je wél in.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.