NETWERKEN

GRENSBREKERS #10 — regio Midwest

Geloof jij ook dat de meest waardevolle ideeën opschieten waar mensen elkaar ontmoeten? Je werkt rond cultuur voor een gemeente of stad en bent nieuwsgierig naar wat er leeft in de gemeenten rondom. Je wil meer cultuurcollega’s uit de regio leren kennen en droomt ervan samen uitdagingen aan te pakken.

Stap op donderdag 12 september 2024 in ons netwerk van culturele grensbrekers en ontmoet je buren uit Ardooie, Dentergem, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Roeselare, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene.

Ontmoet en match

Welke cultuurgrenzen wil je doorbreken? Over welke uitdagingen denken jouw cultuurcollega’s uit de regio na? Ontmoet en match tijdens GRENSBREKERS in regio Midwest. Jij vertrekt die dag met minstens 3 nieuwe contacten en zeker één avontuurlijk idee. 

Met GRENSBREKERS connecteert OP/TIL culturele spelers in jouw regio, over de gemeentegrenzen heen. Begin 2022 deelde de Vlaamse Regering Vlaanderen op in 15 referentieregio’s. Om de 3 maanden planten we onze vlag in één van die regio’s. 

Programma

We openen de dag met kennismaking. We zetten regio Midwest op de kaart. Je krijgt inspiratie vanuit de praktijk van een bovenlokaal cultuurproject. En, we geven ook aan jou het woord, om ideeën en vragen te delen met elkaar. 

12.00 u. / Onthaal met broodjeslunch 

13.00 u. / Kennismaken

13.50 u. / Een blik op samenwerken:

Regio Midwest door de ogen van OP/TIL (regioconsulent Leonie Lanssens)

Waarom levert samenwerken op? Jonah Muylle van vzw De Schaduw vertelt vanuit zijn ervaring met het bovenlokaal cultuurproject Animal Farm. Hij belicht de kansen en uitdagingen van samenwerken.    

14.25 u. / Pauze

14.45 u. / Workshop ‘gedeelde uitdagingen’ 

16.15 u. / Netwerkdrink

Workshop: gedeelde uitdagingen in regio Midwest

Samenwerken doe je niet zomaar. Je wil eerst weten: is er een gezamenlijke droom, uitdaging of kans waarvoor samenwerken een meerwaarde kan zijn? In deze workshop ga je met je cultuur collega’s actief op zoek naar thema’s die jullie verbinden in de regio. We verzamelen ideeën en werken toe naar een prioriteitenlijst van mogelijkheden waar jullie samen (verder) mee aan de slag kunnen gaan.

Wanneer?
donderdag 12 september 2024
van 12.00 u. tot 17.00 u.


Waar?
Theater Malpertuis
Stationstraat 25
8700 Tielt


Voor wie?
Medewerkers en coördinatoren van een stedelijk of gemeentelijk cultuur- of gemeenschapscentrum, bibliotheek, museum, erfgoedcel, UiTPAS en (cultuur)participatie, cultuur- en vrijetijdsdienst of een cultureel intergemeentelijk samenwerkingsverband uit de regio Midwest.


Door wie?
OP/TIL in samenwerking met Cultuur Midwest


Schrijf je hier in

Prijs

Gratis, schrijf je wel in.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.