NETWERKEN

GRENSBREKERS #2 — regio Dender

Geloof jij ook dat de meest waardevolle ideeën opschieten waar mensen elkaar ontmoeten? Je werkt rond cultuur voor een gemeente of stad in de regio Dender, en bent nieuwsgierig naar wat er leeft in de gemeenten rondom. Je wil meer cultuurcollega’s uit de regio leren kennen, en droomt ervan samen uitdagingen aan te pakken.

Stap op donderdag 8 september 2022 in ons netwerk van culturele grensbrekers en ontmoet je buren uit Aalst, Denderleeuw, Geraardsbergen, Haaltert, Lede, Ninove, Erpe-Mere, Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Wichelen, Zele en Lebbeke.

Ontmoet en connecteer

Ben je nieuwsgierig naar de toekomstplannen van het cultuurcentrum 10 km verder? Op zoek naar een collega die straf is in het betrekken van jongeren? Of wil je ideeën uitwisselen over hoe erfgoed en amateurkunsten samengaan?

Ontmoet en match tijdens GRENSBREKERS in regio Dender. Jij vertrekt die dag met minstens 3 nieuwe contacten en zeker één avontuurlijk idee.

Met GRENSBREKERS connecteert OP/TIL culturele spelers in jouw regio, over de gemeentegrenzen heen. Begin 2022 deelde de Vlaamse Regering Vlaanderen op in 15 regio’s. Om de 2 maanden planten we onze vlag in één van die regio’s. We startten in de regio Rivierenland. Voor de 2e editie komen we tot bij jou, in de regio Dender.

Programma

We openen de dag met een verrassende en artistieke blik van Miksi Bee. We zetten enkele weetjes over regio Dender op de kaart, en vragen ook jou om input: Wat betekent de regio voor jou? Van welke culturele toekomst droom je? Hoe hoop jij grenzen te doen vervagen tussen sectoren, disciplines en gemeenten? Je leert ook OP/TIL kennen (en ónze dromen).

Maak kennis met een 2 praktijkvoorbeelden: Sophie van festival STROOM vertelt je hoe ze kunstenaars aan het woord laten in een unieke verbinding tussen natuur, cultuur, erfgoed en toerisme. En Tom van Dijk92 neemt je mee naar de meerwaarde van intergemeentelijk samenwerken rond cultuur. Wat gebeurt er als cultuurcentra, bibliotheken en allerlei andere organisaties de krachten bundelen in de regio? 

Vlak voor de lunch laten we je even stilstaan: welke inzichten of ideeën neem jij mee naar huis?

9.00 u. / Onthaal & koffie
9.30 u. / Artistieke blik: Miksi Bee
10.00 u. / Regio Dender door de ogen van OP/TIL
10.30 u. / Ontmoeting & inspiratie voor doeners, dromers, denkers en durvers
12.00 u. / Tijd voor reflectie
12.30 tot 13.30 u. / Lunch

Wanneer?
donderdag 8 september 2022
9.00 u. / onthaal
9.30 tot 12.30 u. / programma
12.30 tot 13.30 u. / lunch


Waar?
De Bonneterie
Erembodegemstraat 33
9300 Aalst
debonneterie.be


Voor wie?
Voor medewerkers en coördinatoren van cultuurcentra, bibliotheken, gemeenschapscentra, stedelijke musea, erfgoeddiensten, diensten cultuur en vrije tijd uit de regio Dender


Door wie?
OP/TIL, in samenwerking met Dijk92


Schrijf je hier in

Prijs

Gratis. Schrijf je wél in. Vrijdag 2 september sluiten we de inschrijvingen af.

Neem ook deel aan IN/DIALOOG:

Luister op donderdag 8 september 2022, in de namiddag, naar het praktijkverhaal van Buitenshuis van Brugge Plus, en naar de projecten rond welzijn van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender.

Ontmoet andere culturele actoren, uit de regio en daarbuiten en ga in gesprek met welzijnsactoren.

Kruis in het inschrijfformulier aan of je enkel deelneemt aan GRENSBREKERS #2, of ook meteen aan IN/DIALOOG.

Meer inspiratie over
de match tussen
cultuur en welzijn?
Neem deel aan OP/HEF

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.