grensbrekers
NETWERKEN

GRENSBREKERS #1 — Regio Rivierenland

Geloof jij ook dat de meest waardevolle ideeën opschieten waar mensen elkaar ontmoeten? Je werkt rond cultuur voor een gemeente of stad en bent nieuwsgierig naar wat er leeft in de gemeenten rondom. Je wil meer cultuurcollega’s uit de regio leren kennen, en droomt ervan samen uitdagingen aan te pakken.

Stap op dinsdag 31 mei 2022 in ons netwerk van culturele grensbrekers en ontmoet je buren uit Mechelen, Bonheiden, Lier, Berlaar, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek en Puurs-Sint-Amands.

Ontmoet en match

Ben je nieuwsgierig naar de toekomstplannen van het cultuurcentrum aan de andere kant van de Nete? Op zoek naar een collega die straf is in het betrekken van jongeren? Of wil je ideeën uitwisselen over hoe erfgoed en amateurkunsten samengaan?

Ontmoet en match tijdens de allereerste GRENSBREKERS in regio Rivierenland. Jij vertrekt die dag met minstens 3 nieuwe contacten en zeker één avontuurlijk idee.

Met GRENSBREKERS connecteert OP/TIL culturele spelers in jouw regio, over de gemeentegrenzen heen. Begin 2022 deelde de Vlaamse Regering Vlaanderen op in 15 regio’s. Om de 2 maanden planten we onze vlag in één van die regio’s. We starten met de regio Rivierenland: Mechelen, Bonheiden, Lier, Berlaar, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek en Puurs-Sint-Amands.

Programma

We openen de dag met een verrassende en artistieke blik. We zetten enkele weetjes over regio Rivierenland op de kaart, en vragen ook jou om input: Wat betekent de regio voor jou? Van welke culturele toekomst droom je? Hoe hoop jij grenzen te doen vervagen tussen sectoren, disciplines en gemeenten? Je leert ook OP/TIL kennen (en ónze dromen).

Maak kennis met inspirerende bovenlokale projecten uit de regio. Verken samen gedeelde culturele uitdagingen. Of stel je vragen over bovenlokaal samenwerken aan een consulent van OP/TIL. Vlak voor de lunch laten we je even stilstaan: welke inzichten of ideeën neem jij mee naar huis?

9.00 u. / Onthaal & koffie
9.30 u. / Artistieke blik: Miksi Bee
10.00 u. / Regio Rivierenland door de ogen van OP/TIL
10.30 u. / Ontmoeting & inspiratie voor doeners, dromers, denkers en durvers: ontdek de kracht van samenwerken via 2 cultuurprojecten uit de regio: Eigen Kweek en Dromen over thuis.
Verbeeld mee een culturele toekomst in regio Rivierenland. Of vuur je vragen af, op elkaar en OP/TIL.
12.00 u. / Tijd voor reflectie
12.30 tot 13.30 u. / Lunch

Wanneer?
dinsdag 31 mei 2022
9.00 u. / onthaal
9.30 tot 12.30 u. / programma
12.30 tot 13.30 u. / lunch


Waar?
L’Avenir
Hazenstraat 53
2500 Lier
www.lavenirsite.be


Voor wie?
Voor medewerkers en coördinatoren van cultuurcentra, bibliotheken, gemeenschapscentra, stedelijke musea, erfgoeddiensten, diensten cultuur en vrije tijd uit de regio Rivierenland


Door wie?
OP/TIL, in samenwerking met Liers Cultuurcentrum


Schrijf je hier in

Prijs

Gratis. Schrijf je in. Maandag 23 mei sluiten we de inschrijvingen af.

Neem ook deel aan:

Luister op dinsdag 31 mei 2022, in de namiddag, naar het praktijkverhaal van het Mechelse ARSENAAL/LAZARUS en Project V van JongDOEK.

Ga samen met andere actoren uit cultuur én welzijn, op zoek naar dé sleutels voor een langdurige relatie.

Meer inspiratie over
de match tussen
cultuur en welzijn?
Ontvang de nieuwsbrief

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.