groot onderhoud faro
online event

Groot Onderhoud 2020 — Diepgeworteld, breedvertakt 

1 december 2020 12:00 - 17:00

Op 1 december 2020 vindt de 10e editie van het Groot Onderhoud plaats. Faro, het steunpunt voor de cultureel-erfgoedsector, zet het spotlicht op het lokale en bovenlokale erfgoed, onder de titel ‘Diepgeworteld, breedvertakt’. Een 100% digitaal event

Diepgeworteld, breedvertakt 

Heel wat initiatieven rond erfgoed  zijn lokaal geworteld,  én zijn deel van een breder netwerk op regionaal, Vlaams of zelfs internationaal niveau. Wat zijn de mogelijkheden, kansen en uitdagingen voor jouw erfgoedwerking? Zowel op lokaal als op bovenlokaal niveau. En, wat zijn goede en inspirerende voorbeelden? Ontdek het tijdens deze 10e editie van het Groot Onderhoud.

Het programma

Het volledige programma van het Groot Onderhoud vind je op de website van Faro. Ook OP/TIL verzorgt 2 sessies:

  • Wat betekent ‘bovenlokaal’? En waarom is het decreet Bovenlokale Cultuurwerking ook interessant voor jouw erfgoedwerking? Lien Verwaeren, directeur en consulent bij OP/TIL, vertelt.
  • Wil je een bovenlokaal cultuurproject uitwerken vanuit jouw erfgoedwerking? Volg ook sessie 5 later op de dag. OP/TIL verduidelijkt de voorwaarden voor projectsubsidies, geeft tips en inspireert met voorbeelden uit het erfgoedveld.

“Ik geloof dat cultuur het spoor is van waaruit zo’n samenwerking kan groeien. Cultuur, en zeker erfgoed, bepaalt immers mee de identiteit van een regio. Mensen worden in hun denken, doen en laten gevoed door gedeelde verhalen en ervaringen.”

Luc Martens in het tijdschrift van Faro

Nieuwsgierig?

  • Ontdek in het artikel van consulent Sylvia Matthys de culturele projecten Erfgoedlab Hospice Damme en Woeste gronden. Beide projecten kregen een subsidie binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking én stellen erfgoed centraal.
  • Lees het artikel op pagina 12 in de septembereditie van het tijdschrift over cultureel erfgoed van Faro. Daarin komt ook Luc Martens, voorzitter van de raad van bestuur van OP/TIL aan het woord, over het bovenlokale veld.

Wanneer?
dinsdag 1 december 2020 in de namiddag


Waar?
Schrijf je in en krijg een paar dagen voor dit digitale event een link.


Voor wie?
Organisaties uit de cultureel-erfgoedsector.


Door wie?
Faro


Inschrijven

kasteel Meerlaer / collectie Karel Cruysberghs

Hoe verbindt Cultuurnetwerk Kempen (CNEK) actief cultuur en erfgoed?

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

algemene nieuwsbrief
nieuwsbrief projecten