OP/HEF — de kracht van zacht
Event

OP/HEF — de kracht van zacht

Op donderdag 6 oktober 2022 veroorzaakt OP/TIL opnieuw opschudding. Op die dag verruimen we jouw blik met ons jaarlijks inspiratie- en netwerkevent OP/HEF rond ‘de kracht van zacht’. OP/HEF is ondertussen volzet. Zet je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, contacteren we jou.

De kracht van zacht

Wat als cultuur en welzijn aandacht vragen voor een meer zorgzame maatschappij? Dit jaar zet OP/HEF in op ‘de kracht van zacht’. We onderzoeken dwarsverbanden tussen cultuur en welzijn. En, we tillen verhalen op van wie het anders durft te doen. Voorbij de grenzen van sectoren, voorbij de labels die we elkaar opplakken.

Een brief, 2 keynotesprekers, 4 praktijkverhalen, 5 praattafels, 3 doe-sessies, en een wervelende afsluiter

Vóór de middag doen zorgzame sprekers je hartslag pieken. Kaat Hermans, signaalwerker bij stad Gent en columniste voor sociaal.net, richt een brief aan de toekomst. Bart Marius neemt je mee in een nieuw verhaal voor Museum Dr. Guislain.

Je luistert naar 4 praktijkverhalen, op de snijlijn van cultuur en welzijn: de Geelse gezinsverpleging; Qace, dat zijn Kortrijkse jongeren op zoek naar een queer safer space; Radio Begijnenstraat, een podcast met een artistieke én therapeutische inslag; en Dieper graven in het geheugen, een participatief traject rond herinneringen en erfgoed.

Na de middag schuif je mee aan een praattafel. Over kunst en gezondheid, of over nieuwe rituelen, over de reus in de mens… Of we omzwachtelen je met met enkele methodieken op de snijlijn van cultuur en welzijn, in een doe-sessie. Jij kiest. We sluiten af met Together we stand, een educatief platform voor hiphopcultuur.

Journalist, radio- en podcastmaker Layla El-Dekmak gidst je door de dag.

Cultuur maken, samen met andere sectoren

Met de kennis van nu, kijkt OP/TIL, samen met jou naar de toekomst. Wat is de uitkomst van onverwachte combinaties? Hoe werk je als cultuurmaker samen met andere sectoren? Hoe zet je de kracht van cultuur in? En hoe zorg je voor een verbindend resultaat? In 2022 omarmen we de welzijnssector.

Wat als cultuur én welzijn de handen in elkaar slaan? Wat als cultuur en welzijn aandacht vragen voor een meer zorgzame maatschappij? Wat als ze dat samen doen.

Meer en meer projecten op het snijvlak van welzijn en cultuur gaan bottom-up en cocreatief aan de slag met maatschappelijke uitdagingen. Welzijnswerkers staan middenin de leefwereld van wie jong is, of oud, gekwetst of ziek, van wie het moeilijk heeft of eenzaam is. Cultuurmakers reiken sterke verhalen aan die optillen en verbinden.

OP/TIL geeft met OP/HEF een podium aan culturele én zorgzame praktijken, die de wereld van mensen groter maken.

Wanneer?
donderdag 6 oktober 2022 van 9.30 u. tot 17.00 u.


Waar?
site Oud Sint-JanBrugge
ingang Zonnekemeers
8000 Brugge


Voor wie?
Voor cultuurwerkers en welzijnsactoren, met lef


Door wie?
OP/TIL


Zet je op de wachtlijst

Prijs

Gratis. Schrijf je wél in.

Ontdek alle sprekers, en meer op … … de OP/HEF-website

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.