Inspiratiemoment

State of the Region #6

Wil je jouw project of (burger)initiatief laten groeien? Heb je een passionele en geëngageerde drive voor een positieve samenleving? Wil je jouw ervaringen en kennis delen met anderen, om zo ook sterker te worden? Kom dan op zondag 26 september naar Opwijk.

Inspiratie en ontmoeting

State of the Region is een inspiratie- en ontmoetingsmoment voor vrijwilligers, burgerinitiatieven en (cultuur)professionals die zich inzetten voor een positieve samenleving.

Laat je meeslepen door straffe cases of smijt zelf concrete hulplijntjes uit. Verwacht hulp en inspiratie van elkaar én van experts.

Het programma

In de voormiddag kan je kiezen uit één van deze 4 workshops:

  • Vinden en binden van vrijwilligers
  • Bouw je netwerk uit
  • Gehoord worden door je lokaal bestuur
  • Filmpjes maken en bewerken

Tijdens de workshop ‘Bouw je netwerk uit’ informeert Gwennan Dekens van OP/TIL jou over de projectsubsidies binnen het Bovenlokaal Cultuurdecreet. Je gaat op zoek naar potentiële partners over de grenzen van je gemeente en initiatief heen. Je gaat naar huis met verschillende bruikbare partnerkaarten.

Elke Verhaeghe van De Federatie informeert je over een mogelijke aanvullende financiering voor jouw burgerinitiatief. Je verkent enkele opties, zoals subsidies, fondsen ….

In de voormiddag staat er nog een inspiratiecarrousel op het programma. In de namiddag kan je kiezen voor een speeddate, een feedbackpanel of een sessie ‘Durf te vragen’.

Wanneer?
zondag 26 september 2021
in de voormiddag


Waar?
Tskool
Steenweg op Aalst 59
1745 Nijverseel (Opwijk​)


Voor wie?
Voor alle believers die een maatschappelijk project of burgerinitiatief willen laten groeien over gemeentegrenzen of sectoren heen ...


Door wie?
De Federatie en zijn partners


Inschrijven

Partners

De Federatie, Avansa Halle-Vilvoorde, Kwadraet, De Wakkere Burger en OP/TIL.

Prijs

Deelnemen is gratis.
Inschrijven is verplicht.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.