jongeren en cultuur
online infosessie

Verleg je grenzen met een jeugdig & cultureel project

Wil jij vanuit jouw jeugddienst jongeren sterker maken? Wil je kansen creëren voor nieuw en jong talent? En dat met een culturele insteek? Vraag subsidies aan voor een bovenlokaal cultuurproject. OP/TIL en Bataljong geven jou graag wat meer uitleg. 

Profiel en formele voorwaarden voor de indieners

De jeugddienst van een lokaal bestuur kan indienen. Ook de meeste niet-commerciële culturele en jeugdorganisaties met rechtspersoon. In de praktijk meestal vzw’s. Er zijn geen bepalingen rond professionalisering. 

Bovenlokaal Cultuurdecreet

Elk jaar voorziet de Vlaamse overheid bijna 7 miljoen euro voor bovenlokale cultuurprojecten. In oktober 2019 kende de Vlaamse overheid de 1e projectsubsidies toe. Die eerste projecten lopen vanaf januari 2020.

15 november 2021 is de komende deadlines voor het indienen van een projectdossier. Ook jeugdactoren kunnen indienen.

OP/TIL wil meer jeugdactoren toeleiden naar de projectsubsides

De culturele spelers vinden ondertussen hun weg naar het Bovenlokale Cultuurdecreet, maar we missen nog initiatieven vanuit de jeugdsector zelf. Toch zijn er al mooie voorbeelden. 

GEN-Zie van Fameus kreeg projectsubsidiers als bovenlokaal cultuurproject. Na Kunstbende zocht Fameus een nieuwe manier om jongeren artistiek uit te dagen. Ze werken volop samen met andere organisaties uit de amateurkunsten, met het onderwijs, of met organisaties uit het jeugdwerk en de socio-culturele sector. De jongeren geven het hele traject actief mee vorm. Of kijk ook eens naar projectwww van onder andere Zinnema, in Brussel, en verschillende organisaties uit de Vlaamse Rand. 

In deze introductiesessie dompelt Lien Verwaeren van OP/TIL jou onder in de mogelijkheden van dit decreet. We luisteren ook graag naar jouw suggesties en vragen.

Wanneer?
woensdag 6 oktober 2021 van 10.00 u. tot 12.00 u.


Waar?
Online.
Enkele dagen voor de sessie krijg je per mail een Zoom-link.


Voor wie?
Jeugdambtenaren en schepenen van jeugd die jongeren willen verbinden met cultuur.


Door wie?
Lien Verwaeren van OP/TIL & Bataljong


Inschrijven
jongeren & cultuur

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht.

Enkele dagen voor de sessie krijg je per mail een Zoom-link.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.