wandel je rijk
wandeling

Wandel je rijk — op zoek naar het waardevolle

Wat als er meer kruisbestuiving zou zijn tussen culturele spelers en lokale ondernemers? Wat als we eens van gedachten wisselen …

Op 16 en 22 juni 2021 neemt OP/TIL jou samen met spelers uit de cultuursector én de ondernemerswereld mee langs een verbindend parcours in de Gentse binnenstad.

Luisteren, reflecteren en wandelen

OP/TIL ontvangt jou bij het creatieve bureau DIFT, op Dok Noord (op wandelafstand van het treinstation Gent-Dampoort). De wandeling eindigt bij Masala vzw aan de Brugse poort. Je krijgt een boekje mee, met de route, info over de stops en to do’s voor onderweg.

Op locatie scan je een QR-code en luister je naar korte podcastverhalen. Je verruimt je blik via waardevolle ondernemersverhalen, leert de waarden van een groot bedrijf kennen, of krijgt tips om meer waarde te creëren. We tillen ook jullie gesprek onderweg op, met een reeks verbindende vragen.

Hoe kunnen we elkaar versterken?

Hoe kunnen cultuur en economie elkaar vinden? Wat kan een cultuurmaker, een kunstenaar, een sociaal-cultureel werker, de directeur van een museum … leren van een CEO? En omgekeerd. Wat als een bedrijfsleider zich laat voeden door die andere wereld? Wat is het economisch potentieel van de creatieve en sociale sector?

OP/TIL gaat samen met jou op zoek naar behoeftes en wensen, naar vooroordelen en drempels, naar wat die culturele en andere ondernemers bindt en afstoot. En vooral, naar hoe ze elkaar kunnen versterken. We dromen luidop van samenwerkingen en zetten een stap in een onbekende, verbindende toekomst.

Praktisch

Je wandelt per 2. Vertel ons wie je bent en wij koppelen je – lekker spannend – aan een wandelpartner. Zo maak je ook kans op een vip-date. Of, je brengt zelf een date mee.

De week voordien krijg je een mail met alle praktische info.

Breng oortjes of een koptelefoon mee, en zorg dat je smartphone opgeladen is.

Op het einde van de route ben je rijker, vol van frisse inzichten en klaar voor waardevolle uitdagingen.

Verbindende partners: Cultuurloket, Unizo Gent, Gentrepreneur, erov, Minus One, AmuseeVous, Cultuurregio Leie Schelde, Netwerk Ondernemen

Scrol verder en ontdek de vip-dates 👇🏽👇🏽👇🏽

Wanneer?
Dinsdag 22 juni 2021.
Tussen 9.30 u. en 12.00 u. (onthaal vanaf 9.00 u.)
De wandeling duurt ongeveer 2 uur (6 km)


Waar?
De Gentse binnenstad.


Voor wie?
Voor cultuurmakers en ondernemers die over het muurtje willen kijken.


Door wie?
Een cocreatie van OP/TIL en PraktischWILD (praktischwild.be)


Inschrijvingen
Het evenement is volzet!

Luister op de route naar de podcastverhalen van:

Bert Pieters van creatief bureau DIFT, Sophie De Somere van ONBETAALBAAR, Pauline Verhaest Blommm, Laura Van Wingen van KunstBaan, Nicolas Bearelle van Revive, Tanguy Van Quickenborne van Justastone Group en Bilal Abbas van Masala vzw.

Breek uit je bubbel
en schrijf je in
voor deze
verrijkende wandeling.

Ontdek de vip-dates

Onze vips zijn bekende en minder bekende Gentse (culturele) ondernemers. Kies je voor een blind date? Dan wordt het misschien één van deze toppers.

Sioen staat al 20 jaar op de planken als singer-songwriter. Sinds maart 2020 is hij coördinator van Gents Kunstenoverleg. Met acties als Gentse Cultuurzomer en Covitesse 6 bouwt hij bruggen tussen mensen uit de cultuursector en andere sectoren.

Amani is sociaal-cultureel werker voor VOEM vzw. Ze is een doener, én verbindt graag mensen, project en ideeën. VOEM brengt mensen met diverse achtergronden samen, via cultuur. Het project Veggie = Halal verbindt cultuur, ecologie én ondernemen.

Bernard van juridisch nichekantoor Ifori, heeft een rijke kennis over ICT-recht en intellectueel eigendomsrecht. Hij deelt graag zijn ervaring met andere ondernemers, onder andere voor VOKA Oost-Vlaanderen.

Soraya is ontwerper én ondernemer bij haar Studio AMA. Ze werkte voordien binnen de mode- en textielindustrie. Ze richtte haar eigen start-up op, als ethisch en duurzaam alternatief. Soraya werkt lokaal, met bestaand materiaal, samen met sociale ateliers. 

Pieter startte als coördinator van een jeugdhuis, werd cultuurprogrammator, coördineerde een een kunsteducatieve werking, was 10 jaar lang tourmanager en tourneeplanner, creëerde in 2010 een Europees netwerk van muziekfestivals voor kinderen en was daarna gangmaker bij de transitie van 60 jeugdhuizen. Vandaag is hij algemeen coördinator van das Kunst.

Rozemarijn is gespecialiseerd in creatief denken. Ze blinkt uit in nieuwsgierigheid en brengt haar enthousiasme professioneel over op groepen. Ze heeft een breed interesseveld en staat garant voor frisse associaties. Rozemarijn is heel veelzijdig, én zeker een optiller en een verbinder.

Tim schrijf en denkt graag over kunst, design en architectuur. Dat mondt soms eens uit in een  tentoonstelling, dan weer in een tekst of een website. Zijn achtergrond in communicatie zet hij in bij het ontwikkelen van straffe concepten en klare taal. Tim is vooral een denker en verbinder.

Pieter studeerde af als industrieel ontwerper. Hij is een gepassioneerd fotograaf en werkt in zijn multidisciplinair productieatelier aan creatieve opdrachten voor communicatiecampagnes en evenementen. Daarnaast maakt hij deel uit van het Gentrepreneur-team waar hij – vanuit Hogent – mee de Gentse student-ondernemers ondersteunt en begeleidt.

Bilal is oprichter van Masala vzw. Masala vzw doet aan gedurfde storytelling voor en door iedereen. Van mobile journalism tot film maken, programmeren en muziek maken. Het is een interculturele beweging die streeft naar meer diversiteit. Masala geeft jong en oud de kans om zich te ontplooien.

Frederik Sioen
Amani
Amani El Haddad
Bernard
Bernard Gravez
Soraya
Soraya Wancour
Pieter
Pieter Quaghebeur
Rozemarijn
Rozemarijn De Keyser
Tim
Tim Vanheers
Pieter Michiels
Bilal Abbas
Bilal Abbas

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.