innovatief
GE/SPOT

6 nieuwe innovatieve partnerprojecten

De minister van cultuur subsidieert 6 nieuwe innovatieve partnerprojecten, goed voor een totaalbedrag van 389.519 euro. Dankzij deze projectsubsidies kunnen cultuurorganisaties samenwerkingen aangaan met partners uit andere sectoren en expertise, infrastructuur of netwerken met elkaar delen.

Innovatieve partners

De subsidieoproep ‘innovatieve partnerprojecten’ laat diverse culturele organisaties samenwerken met organisaties uit niet-culturele sectoren om innovatieve projecten op te starten. Door expertise, infrastructuur of netwerken met elkaar te delen, creëert de subsidielijn spillover-effecten tussen de cultuursector en andere sectoren. Die effecten kunnen hen in de toekomst ondersteunen als ze nieuwe producten ontwikkelen of nieuwe projecten realiseren.  

Projecten uit diverse sectoren

De minister besliste om 6 projecten te subsidiëren voor een totaalbedrag van 389.519 euro. Het gaat om projecten uit diverse culturele sectoren die samenwerkingen aangaan met organisaties uit de moleculaire biologie, bio-ethiek, ecologie, landbouw, het onderwijs, de digitale technologie en artificiële intelligentie.

Wil je als culturele organisatie een samenwerking aangaan met een organisatie uit een andere sector? Haal jezelf uit je comfortzone, en vraag een subsidie aan voor een innovatief partnerproject. Dien je dossier ten laatste op 15 juli 2023 in.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.