culture & mental health
OPROEP

International Conference Culture & Mental Health

Museum Dr. Guislain en Iedereen Leest organiseren op donderdag 24 en vrijdag 25 november 2022 de International Conference Culture & Mental Health. Werk je aan een creatief, artistiek, innovatief of outside the box project? Dien je voorstel in tegen 1 maart 2022, voor een project dat loopt vanaf juni 2022. En word deel van het programma .

Oproep

Werk je aan een creatief, artistiek, innovatief of outside the box project? En heeft jouw project een link met één van deze thema’s: ‘lived experience’, ‘social justice’ en ‘place’.

Dien je voorstel in tegen 1 maart 2022, voor een project dat loopt vanaf juni 2022. Je presenteert je project in een workshop of met een powerpoint, in het Engels.

Cultuur & welzijn

Museum Dr. Guislain en Iedereen Leest organiseren op donderdag 24 en vrijdag 25 november 2022 in Gent de International Conference Culture & Mental Health. Deze conferentie wil mensen samenbrengen om ervaringen, praktijken en kennis te delen over het belang en de impact van de kunsten, literatuur, erfgoed en creativiteit op ons welzijn.

Cultural & Mental Health international conference wil het gesprek en debat stimuleren rond de rol van cultuur voor ons welbevinden. En specifiek voor het herstel van de mentale gezondheid of voor mensen in een kwetsbare situatie.

Studies tonen aan dat zowel het actief als het passief beleven van kunst en cultuur een positief effect heeft op ons welzijn en onze gezondheid. Bovendien voorkom je door te participeren aan cultuur mentale en fysieke klachten.

Meer info?

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.