V-loket
BELEID

Jouw feedback voor het Verenigingsloket

De Vlaamse overheid bouwt een digitaal platform voor interacties tussen verenigingen en dienstverleners. Het Verenigingsloket streeft naar administratieve vereenvoudiging. De Vlaamse overheid verzamelde al feedback. Bepaal nu mee welke struikelblokken ze eerst wegwerken.

Jouw feedback

Tot eind januari 2022 verzamelde de Vlaamse overheid informatie over struikelblokken. Maar welke struikelblokken pakken ze het best eerst aan? Geef aan wat jouw prioriteiten zijn.

Verenigingsloket

De Vlaamse overheid bouwt een digitaal platform voor interacties tussen verenigingen en dienstverleners. Denk aan het aanvragen van vergunningen, het nalaten van administratieve informatie (verzekeringen, boekhouding, …), aanvraag materiaal bij de uitleendienst, … 

Het Verenigingsloket streeft naar administratieve vereenvoudiging voor verenigingen. Bekijk dit filmpje over het V-loket. Of bekijk het webinar voor verenigingen of voor lokale besturen.

Timing

Een eerste publieke versie van het V-loket is pas voorzien in januari 2023. Tot dan is er een testversie. De Vlaamse overheid stuurt die frequent bij op basis van de ontvangen feedback. 

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.