Optillende ingrediënten — OP/HEF 2023

Hoe kunnen cultuur en natuur elkaar (opnieuw) ontmoeten? Wat leert de natuur jou over je culturele werking? Wat als je op de barricades gaat staan? En wat als je stilstaat, vertraagt … kijkt en luistert. Dan kom je uit bij OP/HEF, het jaarlijkse inspiratie- en netwerkevent van OP/TIL, waar doeners, denkers, durvers en dromers het woord nemen om jou te inspireren. We bundelen de inzichten voor jou.

Op 6 oktober 2022 verzamelden ruim 130 cultuurmakers en welzijnswerkers op de site Oud Sint-Jan in Brugge, samen met heel wat online deelnemers. Voor OP/HEF, het event voor cultuurmakers met lef. Het centrale thema: wat als cultuur en welzijn aandacht vragen voor een meer zorgzame maatschappij? We bundelen de inzichten voor jou.

Op donderdag 16 december 2021 zette OP/TIL mee de sloophamer in CC Belgica, in Dendermonde. We deden een aanzet voor een nieuwe vorm van cultuur. Cultuur die uitbreekt, en grenzen verlegt. Door verder te kijken, over muurtjes heen. Met samenwerken als sleutelwoord. Verruim je blik met het verhaal van 3 denkers. Over ruimte, SDG’s en immaterieel cultureel erfgoed. Laat je inspireren door de hands-on blik van 5 doeners.

Op 7 oktober 2021 verzamelden ruim 100 cultuurmakers en ondernemers in De Serre in Antwerpen, samen met heel wat online deelnemers. Voor OP/HEF, het event voor cultuurmakers met lef. Het centrale thema: wat als er meer kruisbestuiving zou zijn tussen de cultuursector en het bedrijfsleven? We bundelen de inzichten voor jou.

Op 16 en 22 juni 2021 nam OP/TIL jou samen met spelers uit de cultuursector én de ondernemerswereld mee langs een verbindend parcours in de Gentse binnenstad.

Op 2, 3 en 4 december 2020 lieten heel wat cultuur- en beleidsmakers hun stem horen tijdens De Zaak Cultuur. OP/TIL gaf mee vorm aan de kamer rond groeikansen in cultuur.

Het inspiratie- en netwerkevent OP/HEF is een feit. Op 8 oktober 2020 verzamelden ruim 70 cultuurmakers in De Hoorn in Leuven, samen met een veelvoud aan online deelnemers. De oogst van OP/HEF, een verzameling optillende ingrediënten.

Op 29 november 2019 nodigde OP/TIL 15 inspirerende sprekers uit. In twee gespreksrondes deelden zij hun verhaal met zo’n 140 aanwezigen. We verzamelden de meest optillende inzichten.