Hoe begroot ik mijn kleinschalig bovenlokaal project?

We durven het al eens onderschatten of er op zijn minst veel te laat aan beginnen: de begroting van projecten. Het lijkt misschien niet zo cruciaal of slechts de kers op de taart, maar met een goede begroting staat of valt een project. Wat is dan een ‘goede’ begroting? En hoe begin je eraan? In dit artikel krijg je enkele eenvoudige tips en bieden we je wat meer inzicht in de basisbeginselen van het ‘begroten’. Vervolgens gaan we dieper in op de specifieke vereisten voor de oproep van de kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten.

Organiseer je een artistieke activiteit als lokaal bestuur of organisatie en betrek je professionele kunstenaars of amateurkunstenaars? Vanaf 1 januari 2024 vervangt de amateurkunstenvergoeding (AKV) de kleine vergoedingsregeling voor kunstenaars (KVR).

Werk je aan een project op het snijvlak van cultuur en natuur? Ga op zoek naar partners en financiering, met deze tips.

Wil je een subsidiedossier indienen voor een bovenlokaal cultuurproject? OP/TIL zet samen met Cultuurloket voorafgaand aan elke indienronde een workshop op rond de vraag ‘Hoe begroot ik mijn cultuurproject?’. Welke vragen stellen deelnemers zoal?

Je hebt een fantastisch idee voor een cultureel project. Nu nog op zoek naar middelen om het te realiseren.

In het kader van OP/HEF — vol van waarde, vragen we Maarten Quaghebeur, directeur van Cultuurloket, een blik te werpen op cultureel ondernemerschap, én op de link tussen de cultuursector en de bedrijfswereld.