kunst in crisistijd
OPROEP

Kunst in crisistijd — Wat kunnen we samen doen?

Kan je als kunstencentrum of cultuurcentrum iets bieden aan kunstenaars die hun land ontvluchtten? Of ben je als nieuwkomer op zoek naar werkruimte, job of connecties in het kunstenveld? Neem deel aan de wekelijkse online meetings (van Kunstenpunt) over ‘kunst in periodes van crisis’, elke vrijdag via Zoom.

Ondersteuning vanuit de kunsten

Kunstenaars en kunstwerkers verlaten hun land door oorlog of door de politieke, sociale of economische omstandigheden waardoor ze hun werk niet meer kunnen uitoefenen. Overheden en ngo’s zorgen voor onderdak, verwerken van trauma, financiële zorgen en het zoeken van een job, werkruimte, een netwerk, onderwijs (voor jongeren) en opleiding rond taal en andere vaardigheden. Maar hoe kan de kunsten- en cultuursector ondersteuning bieden?

In de kunsten en het kunstonderwijs kunnen we werkruimte, ontmoetingsruimte, leerstages, toegang tot netwerken en mogelijkheden voor ontwikkeling, productie en presentatie aanbieden. Als sector kunnen we ook campagnes opzetten voor het werven van fondsen en materiaal. Er liggen, naast die noden, vooral kansen om vaardigheden, inzichten en praktijken in te brengen in het cultuurveld. 

Wanneer?

Elke vrijdag tussen 9.00 u. en 10.00 u. via deze Zoom-link

Meeting ID: 861 2100 2982
Passcode: 55651

Voor wie?

Voor organisaties uit de kunst- en cultuursector die iets willen bieden aan kunstenaars die hun land ontvluchtten.

Je cultureel project financieren? Vraag projectsubsidies aan in 5 stappen.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.