BIE-Midwest
CULTUREEL NETWERK

Projectvereniging BIE wordt BIE Midwest

Projectvereniging BIE is nu BIE Midwest! Sinds kort is het cultuur- en erfgoedplatform BIE onderdeel van Dienstverlenende Vereniging Midwest. Dit resulteert in een nieuwe look en feel. Inwoners of partners zullen er weinig van merken: voor vragen over cultuur en erfgoed in de regio kan je nog altijd terecht bij BIE.

Intergemeentelijk samenwerken

Cultuur- en erfgoedplatform BIE is een intergemeentelijk samenwerkingsverband actief in 7 gemeenten in het midden van West-Vlaanderen: Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden. In januari 2021 sluit ook de gemeente Wingene aan. BIE maakt deel uit van de Dienstverlenende Vereniging Midwest.

Erfgoed & cultuur

BIE wil de inwoners van deze 7 gemeenten meer vertrouwd maken met erfgoed en cultuur. Doorheen de jaren bouwde het verschillende deelwerkingen uit: erfgoedcel TERF, de samenwerking van bibliotheken BROERE, de dienst onroerend erfgoed RADAR, en de samenwerking op het vlak van cultuur UiT in Midwest.

Daarnaast werkt BIE ook nauw samen met de intergemeentelijke archiefdienst Midwest (IGA Midwest), die ook actief is onder de DVV Midwest.

Meer weten over de acties of de regierol van BIE?

Intergemeentelijk samenwerken?

Eind 2019 erkende de minister van Cultuur 19 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS) rond cultuur.

Binnen deze samenwerkingsverbanden werken verschillende lokale besturen samen, rond cultuur. Het IGS heeft een coördinerende en ondersteunende rol.

Het is een netwerk dat culturele actoren in de regio verbindt, zo lokale actoren versterkt én bruggen bouwt naar andere sectoren.

Andere samenwerkingen?

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.