wensen
WENSEN

Een warm, hartig en hoopvol 2021

1 januari 2021

Liefste,

Je bent een breed begrip. We vullen je in met gewoontes, rituelen, met volkse stoeten en grootse poëzie. Jij geeft structuur aan dat wat komt en gaat. Soms kijken we naar je uit. Om samen met anderen te vieren. Om betekenis te geven. Om te reflecteren. In de vorm van verhalen, recepten, bouwsels, handelingen, klanken, penseelstreken … Soms doe je ons even wankelen. Je raakt ons.

Liefste cultuur. Je had pech in 2020. Serieuze pech. Iets onverwachts probeerde je de mond te snoeren, duwde je kopje onder. Maar je bleef zwemmen en probeerde grip te krijgen op die ongewone, nieuwe toestand.

Liefste cultuur. Jij bleef jezelf uitvinden. Jij bleef verbinden. Daarom kijken wij uit naar 2021. Naar hoe jij je nestelt in ons lijf, je vasthecht aan alles wat we delen.

Liefste cultuur. Liefste cultuurmaker. Liefste mens. Ook in 2021 blijft OP/TIL je volgen. We helpen je nog meer te verbinden, samen te werken, grenzen te doorbreken.

We hebben 3 grote wensen:

  • In 2021 linkt OP/TIL ondernemers van binnen én buiten de cultuursector. We ontmoeten elkaar, wisselen uit en vinden inspiratie én een incentive voor warme verbindingen. En op 7 oktober 2021 veroorzaken we opnieuw OP/HEF, hét inspiratie- en netwerkevent voor cultuurmakers met lef. Deze keer ook voor ondernemers buiten de cultuursector. We bouwen de dag op rond de thema’s taal, waarde en verhaal.
  • De toekomst. Dat zijn jongeren. Wat kan jij leren van het jeugdwerk? En van de jongeren zelf? En zij van jou. Laat maar komen al die projecten van dat jong geweld. Ontvang in februari, april en september de jeugdige nieuwsbrief van OP/TIL met voorbeelden van culturele projecten voor en door jongeren.
  • OP/TIL neemt in 2021 regionaal samenwerken onder de loep. Hoe? Via een heus dossier. Verwacht je aan interviews, filmpjes, voorbeelden, inspiratie en warmmakers.  

Liefste cultuurmaker,

Een hartige, warme en hoopvolle groet van

Benedikte, Elke, Fender, Gwennan, Leonie, Lien, Nimfa, Stijn en Sylvia

PS Check ook je deurmat eens, of de brievenbus op kantoor voor de papieren versie.

Inspiratie?

Lees het interview met Amani El Haddad van VOEM vzw en ontdek hoe sociaal-cultureel werk en ondernemen hand in hand gaan.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.