Documenten

toekomstblik

Kan participatie het nieuwe normaal worden?

Wat als je met de kennis van nu naar de toekomst kijkt? Welke onverwachte, uitdagende, nieuwsoortige samenwerkingen zullen culturele spelers dan opzetten? Hoe leggen we nieuwe, ongewone linken? OP/TIL vroeg – in het kader van OP/HEF – enkele partnerorganisaties om die culturele toekomst in te kleuren.

Welkom in het nieuwe normaal waar participatie geen af te vinken doelstelling is, maar een uitgangspunt in een gelijker speelveld.

Kijk in de glazen bol

Onderwerp

participatie

Datum

4 augustus 2020

Auteur(s)

An Van den Bergh

ge/kend

Profiel goedgekeurde bovenlokale cultuurprojecten – ronde 1

De 1e subsidies voor bovenlokale projecten werden begin oktober 2019 toegekend. 34 projecten, uit een totaal van 155 ingediende dossiers, kregen een positief advies en ontvangen financiële middelen om hun project uit te rollen.

Duik in de cijfers

Onderwerp

Ronde 1 projectoproep decreet Bovenlokale Cultuurwerking

Datum

10 april 2020

Auteur(s)

Benedikte De Vos

ge/kend

Profiel goedgekeurde bovenlokale cultuurprojecten – ronde 2

15 november 2019 was de 2e deadline voor de aanvraag van subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten. Welke 27 bovenlokale cultuurprojecten selecteerde minister Jan Jambon?

Duik in de cijfers

Onderwerp

Ronde 1 projectoproep decreet Bovenlokale Cultuurwerking

Datum

6 april 2020

Auteur(s)

Benedikte De Vos

event

Optillende ingrediënten

Op 29 november 2019 nodigde OP/TIL 15 inspirerende sprekers uit. In twee gespreksrondes deelden zij hun verhaal met zo’n 140 aanwezigen. We verzamelden de meest optillende inzichten.

Verruim je blik

Onderwerp

Optillende ingrediënten

Datum

6 december 2019

Auteur(s)

Alle deelnemers aan het event van 29 november 2019

Document in PDF:

Download

OP/TIL is een expertisecentrum

We verzamelen en analyseren informatie en publiceren over het bovenlokale en transversale culturele veld. We voorzien tools en methodieken om jouw praktijk mee vorm te geven. We verdiepen ons in relevante literatuur en benaderen internationale spelers.