Infosessie

ONLINE infosessie / subsidies voor een kleinschalig bovenlokaal cultuurproject

De Vlaamse regering keurde in juni 2023 een nieuw subsidiereglement goed voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten. Benieuwd of deze projectsubsidie iets voor jou is? Leer de voorwaarden kennen tijdens de infosessie.

Subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten

Ben je een cultuur- of jeugdactor? Of een lokaal bestuur? Heb je een idee voor een cultureel project? Werk je samen met partners? En kijk je over de grenzen van je gemeente heen? Dan kan je een subsidie aanvragen voor een bovenlokaal cultuurproject. De bestaande subsidies worden nu uitgebreid met subsidies voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten. De eerste indiendata zijn 1 maart en 1 september 2024.

Met dit reglement wil de minister van cultuur ook kleinere, minder geprofessionaliseerde actoren aanmoedigen om bovenlokaal samen te werken en culturele projecten op te zetten. 

Wat leer je tijdens de infosessie?

Wat zijn de praktische voorwaarden van dit nieuwe subsidiereglement? Met welke inhoudelijke criteria moet ik rekening houden? Hoeveel subsidie kan ik aanvragen? Hoe zit de aanvraagprocedure in elkaar? Wat is het verschil tussen deze subsidies en de al bestaande subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten? Hoe vul ik bovenlokaal in?

Tijdens onze infosessie maak je kennis met alle spelregels van het subsidiereglement. Voorbeelden en tips maken het meteen concreet. De consulent vertelt je ook hoe OP/TIL helpt en adviseert om een aanvraag tot een goed einde te brengen.

Tijdens de sessie beantwoordt de consulent van OP/TIL jouw vragen via de chat. 

Voor wie?

Voor wie basisinformatie wil over de kleinschalige bovenlokale projectsubsidies, of eventueel al een idee heeft heeft voor een cultuurproject.

De projectoproep richt zich tot culturele- en jeugdactoren met rechtspersoon en openbare besturen (en hun AGB’s) verbonden aan kunsten, cultureel erfgoed, circuskunsten, amateurkunsten, sociaal-cultureel volwassenenwerk, lokaal cultuurbeleid en jeugdwerk.

Nu al nieuwsgierig? Vind meer info over de subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten.

Wanneer?
donderdag 13 juni 2024 van 14.00 u. tot 15.00 u.


Waar?
Online via Zoom.
Wie inschrijft ontvangt een dag vooraf de juiste link.


Voor wie?
Voor wie basisinformatie wil over de nieuwe kleinschalige bovenlokale projectsubsidies.


Door wie?
Sylvia Matthys van OP/TIL


Inschrijven

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht.


Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.