OPROEP

Innovatieve partnerprojecten

Foto / © Barbara Zandoval

Wil je als culturele organisatie een samenwerking aangaan met een organisatie uit een andere sector? Haal jezelf uit je comfortzone, en vraag een subsidie aan voor een innovatief partnerproject. Dien je dossier ten laatste op 15 juli 2024 in.

Meer info? Volg het webinar op 6 mei 2024, van 12.00 u. tot 13.00 u.

Focus op digitale transformatie

Digitale transformatie is een ruim begrip. Deze oproep focust op digitale creatie en digitale beleving. De Vlaamse overheid met deze oproep in op de verbreding en verrijking van culturele digitale content en het verbreden en verdiepen van de cultuurparticipatie door middel van digitale instrumenten.

Innovatieve partners

Een partnerproject bestaat uit minstens twee partners waarvan minimaal één culturele partner en minimaal één niet-culturele partner uit een andere sector.

De culturele partners en de niet-culturele partners kunnen diverse organisatievormen (publiekrechtelijk of privaatrechtelijk) hebben of een natuurlijk persoon zijn.

Verleg je grenzen

De Vlaamse overheid wil cultuurorganisaties stimuleren om samen met partners hun grenzen te verleggen.

De projectsubsidie loopt maximaal drie jaar en bedraagt maximaal € 80.000 per project. De minister heeft een subsidie op het oog van ongeveer € 25.000 per jaar. Het betrokken project mag geen dubbele subsidiëring genieten en de eigen inbreng van de niet-culturele partner(s) bedraagt minimum 25% van de totale kosten.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.