CULTUREEL NETWERK

Nieuwe gezichten voor enkele IGS’en rond cultuur

Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden rond cultuur konden in het najaar van 2019 een aanvraag indienen bij de Vlaamse overheid. Voor werkingssubsidies voor een regierol. 19 IGS’en kregen een subsidie voor de komende 6 jaar. Een aantal onder hen ging ook op zoek naar een coördinator met een hart voor cultuur. Maak kennis met deze netwerkers en culturele verbinders.

Elke Verbeke

Elke Verbeke ging zopas aan de slag als coördinator Bovenlokale Cultuurwerking voor het Cultuuroverleg IJzervallei.

Elke heeft een master in de archeologie, en zo’n 15 jaar ervaring in de bedrijfswereld. Ze heeft een sterke affiniteit met de creatieve sector. 

Elke Verbeke

Leen Gos

Leen Gos gaat halftijds aan de slag als algemeen zakelijk coördinator van projectvereniging Midden-Limburg en halftijds als coördinator Bovenlokale Cultuurwerking.

Leen werkte voordien als zakelijk en beleidscoördinator voor de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed. Leen heeft een master in de Romaanse Talen en Italiaanse Studies, en een master in International Business. Na 8 jaar communicatie-ervaring bij IKEA en AG Real Estate, ging ze in 2012 aan de slag als zakelijk en beleidscoördinator bij Erfgoedcel Mijn-Erfgoed in Genk.

Leen Gos
Leen Gos

Elke Clompen

Intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas wierf Elke Clompen aan als coördinator Bovenlokale Cultuurwerking. Elke gaat 18 mei aan de slag. Ze deed voordien de programmatie en communicatie voor Cultuurcentrum Lokeren.

Ze is een culturele omnivoor, actief in sector- en grensoverschrijdende projecten. Deze ervaring zal ze nu inzetten voor de 10 gemeenten van Cultuurregio Waasland.

Elke Clompen
Elke Clompen

Jo Sollie

OP/TIL nodigde Jo Sollie eind 2019 uit om het project PianoDays2020 toe te lichten.

Jo werkt nog tot eind mei 2020 als adjunct-directeur ad interim en programmator klassiek en jazz en educatie volwassenen voor CC Strombeek. Vanaf juni zal ze coördinator bovenlokale cultuurwerking zijn voor de projectvereniging Noordrand.

Jo heeft onder andere een master in de musicologie.

Jo Sollie
Jo Sollie

Wat is een intergemeentelijk samenwerkingsverband?

Een IGS is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen verschillende lokale besturen. De genoemde verbanden werken ook samen rond cultuur.

Het IGS heeft een coördinerende en ondersteunende rol. Het is een netwerk dat culturele actoren in de regio verbindt, zo lokale actoren versterkt én bruggen bouwt naar andere sectoren.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.