OPROEP

Projectsubsidie educatie en publiekswerking archeologie

Wil je als culturele organisatie archeologisch onderzoek en archeologische collecties naar een breed publiek brengen? Vraag een projectsubsidie aan bij het Agentschap Onroerend Erfgoed. Dien je dossier ten laatste op 1 april 2024 in.

Focus op educatieve projecten en publiekswerking

Onbekend is onbemind. Archeologie is het verleden dat zich onder onze voeten bevindt en is dus onzichtbaar voor het blote oog. Het vraagt inspanning – of een goed verhaal – om in contact te treden met dit erfgoed, om het tastbaar en levendig te maken. Daarom besliste de Vlaamse Regering om in 2024 een budget beschikbaar te maken voor educatieve projecten en publiekswerking die de verhalen achter het archeologisch onderzoek en onze archeologische collecties naar een breed publiek brengen. 

Voor wie?

 De oproep staat open voor iedereen die archeologische kennis wil overbrengen naar een breder publiek.

Een jury buigt zich over de ingediende projectvoorstellen, waarbij de meest participatieve, maatschappelijk relevante en duurzame projecten, met focus op een coherente communicatiestrategie en doelgroepbenadering, de voorkeur krijgen.

Hoe indienen?

Je kan een aanvraag indienen tot en met maandag 1 april 2024. Uiterlijk op 1 augustus 2024 beslist de minister bevoegd voor onroerend erfgoed welke projecten hij subsidieert.

Er is een budget van 500.000 euro voorzien voor deze oproep in 2024. Het project heeft een duur van maximaal 540 dagen en moet worden opgestart binnen 90 dagen nadat de projectsubsidie is toegekend.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.