vrijetijdsmonitor
BELEID

Geef jouw data over het lokale vrijetijdsgebeuren in / nieuwe deadline

Heb je al gehoord van de lokale vrijetijdsmonitor? Met deze monitor ondersteunt het Departement Cultuur, Jeugd en Media steden en gemeenten met een rijk overzicht van vrijetijdsgegevens. Dat helpt jouw gemeente om het eigen vrijetijdsbeleid te onderbouwen.

Voeg jij de data van je eigen vrijetijdsbeleid in? De nieuwe deadline is 31 mei 2024.

Een correct en volledig beeld van het lokale vrijetijdsgebeuren

Hoe sterk staan de gemeentelijke diensten in de ondersteuning van het lokale verenigingsleven? Is er in jouw stad of gemeente een goede balans tussen de verschillende inhoudelijke thema’s van de vrijetijdssectoren? Of heb je graag zicht op de lokale vrijetijdsinitiatieven in Vlaanderen? Waar en in welke werkingen besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd bijvoorbeeld? Of hoe ziet de instroom van bezoekers van binnen en buiten de gemeente eruit aan de bibliotheken en de cultuurhuizen? 

Het zijn enkele van de vele vragen waar de lokale vrijetijdsmonitor jou een antwoord op kan geven.

Sneller en eenvoudiger registreren

De planlast voor lokale besturen werd gereduceerd: minder vragen én eenvoudiger registreren. Vanaf nu kan je indien gewenst vanuit één gebruikersrol in de registratietool gegevens invoeren én bevestigen. Op basis van een evaluatie werd het aantal vragen verminderd en zijn er 32 survey-indicatoren naar 65.

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen of contacteer een medewerker van de lokale vrijetijdsmonitor via vrijetijdsmonitor@vlaanderen.be.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.