nieuwe subsidies
BELEID

Update — nieuw subsidiereglement voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten

De Vlaamse regering keurde tijdens haar zitting van 30 juni 2023 een nieuw subsidiereglement goed voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten

Met dit reglement wil minister van cultuur, Jan Jambon, ook kleinere, minder geprofessionaliseerde actoren aanmoedigen om bovenlokaal – over de gemeentegrenzen heen – samen te werken en culturele projecten op te zetten.

Twee opties voor subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten

Het subsidiereglement treedt in werking op 1 januari 2024 en loopt maximaal 3 jaar. Je zal twee keer per jaar een subsidie kunnen aanvragen, telkens uiterlijk op 1 maart en op 1 september. De eerste deadline is 1 maart 2024. Je dient je aanvraag in via KIOSK, de webapplicatie van de Vlaamse overheid.

De lancering van dit nieuwe reglement betekent dat er nu twee opties zijn voor de subsidiëring van bovenlokale cultuurprojecten in Vlaanderen en Brussel. Want ook de bestaande subsidielijn binnen het Bovenlokaal Cultuurdecreet blijft behouden, met als indiendata 15 mei en 15 november.

OP/TIL biedt hulp vanaf september 2023

Een aanvraag voorbereiden? Weten of je in aanmerking komt? Nagaan bij welk reglement een projectidee het beste past?

Eind september 2023 lanceert OP/TIL een aanbod om je op weg te helpen. Met vragen kun je vanaf dan ook terecht in de wekelijkse VRAAG/RAAK (gebruik info@cultuuroptil.be tijdens de zomervakantie). Ontvang onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.