Cultuurzaken
GE/SPOT

Cultuurzaken, een podcast van Cultuurloket

Ontdek Cultuurzaken, een podcast van Cultuurloket, over culturele ondernemers met projecten vol passie en creativiteit, en hun zoektocht naar manieren om financieel leefbaar te worden en te blijven.

Cultureel ondernemerschap

Cultuurloket inspireert je 8 afleveringen lang met verhalen over creatief en cultureel ondernemen in de podcast Cultuurzaken. Podcastmaker Lise Bonduelle gaat om de twee weken in gesprek met de zakelijk consulenten van Cultuurloket én met gepassioneerde cultuurwerkers.

Enkele onderwerpen: hoe samen zingen tot een duurzaam verdienmodel kan leiden, tax shelter, een coöperatieve vennootschap voor een theatrale buurtgarage …

Nooit eerder lag de nadruk zo hard op ondernemerschap in de cultuursector en waren er zoveel verschillende mogelijkheden om een cultuurproject te financieren. De cultuurwerker van vandaag is hybride en de zoektocht naar disciplines, samenwerkingen, zakelijke en financiële modellen is onderdeel van het dagelijks werken in cultuur.

Cultuurloket

Cultuurloket biedt zakelijke ondersteuning voor de cultuursector. Waar cultuur, bedrijfseconomie en de wet elkaar kruisen, ontstaan veel vragen.

Met al je vragen over werken, ondernemen en financieren kan je bij Cultuurloket terecht. Via een persoonlijk gesprek, een begeleiding of een opleiding. Ook op de website vind je heel wat zakelijke en juridische informatie.

© tekst / Cultuurloket

cultuur & ondernemen

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.