OPROEP

Projectoproep ’troostkracht’ van ECRU

ECRU roept alle verenigingen en individuen uit de ECRU-regio op om een culturele activiteit uit te werken rond troost- en rouwcultuur. Je activiteit vindt plaats tussen september 2023 en 30 juni 2024. 1 maand vóór je activiteit plaatsvindt, dien je je aanvraag in.

Intergemeentelijk samenwerkingsverband

ECRU roept alle verenigingen en individuen uit de ECRU-regio op om een culturele activiteit uit te werken rond troost- en rouwcultuur. Dat kan gaan van een concert voor nabestaanden, een publicatie rond een herdenking, een troostend theaterstuk of bijvoorbeeld een tentoonstelling van bidprentjes in een kerk.

Met een budget van 20.000 euro verspreid over twee jaar zetten we de deur open voor een vernieuwende kijk op rouw en verlies.

Wat is ECRU?

Projectvereniging ECRU is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. Binnen ECRU wordt er bovenlokaal samengewerkt rond cultureel erfgoed (ECRU Erfgoed) en rond cultuur (ECRU Cultuur). ECRU wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid binnen het cultureel erfgoeddecreet en het decreet bovenlokale cultuurwerking.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.