ONDERZOEK

Landschapstekening Kunstenpunt: relatie tussen de (boven)lokale overheid en de kunsten

De Landschapstekening van Kunstenpunt is een uitgebreide analyse van het professionele kunstenlandschap van Vlaanderen, die Kunstenpunt aan het begin van een nieuwe politieke termijn samenstelt. Kunstenpunt zoekt verschillende profielen om op 27 mei 2024 mee na te denken over de ‘relatie tussen de (boven)lokale overheid en de kunsten’.

Relatie tussen de (boven)lokale overheid en de kunsten

Tijdens deze sessie van de Landschapstekening focust Kunstenpunt op de rol van de (boven)lokale overheid voor de kunsten, en omgekeerd.

Hoe kijkt het (boven)lokale beleid nu naar de kunsten? En hoe kijkt de professionele kunstensector nu naar het lokale niveau?

Lokale besturen spelen historisch een belangrijke rol voor de professionele kunsten. Die beleidscontext is nu grondig gewijzigd: steden en gemeenten hebben meer autonomie in hun beleid voor cultuur en vrije tijd, provincies voeren officieel geen cultuurbeleid meer en ook de rol van de Vlaamse overheid is beperkt tot enkele initiatieven met een directe impact op het lokale.

Kunstenpunt zoekt …

Om dit op zo’n breed mogelijke manier aan te pakken, zoekt Kuntenpunt uiteenlopende profielen:

beleidsmakers, lokale kunst- en cultuurspelers, individuen en instellingen uit andere domeinen (onderwijs, toerisme, stedenbouw, …) die met hen samenwerken, professionele kunstenaars en kunstorganisaties die inzetten op het lokale, overlegplatformen, steunpunten …

Wanneer?

27 mei 2024, van 10.00 u. tot 13.00 u.

Waar?

UTOPIA bibliotheek Aalst
Utopia 1
9300 Aalst

Je cultureel project financieren? Vraag projectsubsidies aan in 5 stappen.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.