Ben jij een speler uit het brede
culturele veld?

Of, je stimuleert jongeren om aan de slag te gaan met hun talenten. Ben je verantwoordelijk voor het culturele luik in jouw gemeente? Speel je in een fanfare? Sta je op een podium? Als circusartiest? Of …

En, je gelooft in ontmoeting, netwerking en participatie.

Dan is OP/TIL er voor jou

  • “Het is de eerste keer dat ik een dossier zal opmaken. Ik ben op zoek naar info en handvaten om dat aan te pakken. Er is een idee, maar nog geen plan.”
    Iza Wittevrongel Dienst Cultuur Stad Eeklo
  • “Wij maken theater rond lokale verhalen, samen met plaatselijke amateurverenigingen. Dat lokaal verhaal willen we delen met een ruimer publiek.”
    Tom Ternest Theatermakery Het Eenzame Westen
  • "Ik wil meer zicht op wat er allemaal mogelijk is voor de jeugdsector. En wat niet. Bovenlokaal werken, zorgt voor gedeelde expertise."
    Sofie Heymans Deskundige Jeugd, Sint-Pieters-Leeuw

Hou je van samenwerken? Wil je een
breder of ander publiek bereiken?

Bovenlokaal

Je bent een grensverlegger en streeft naar bovenlokale verbanden. Tussen jouw gemeente en enkele grensgemeenten. Tussen jouw centrumstad en het platteland errond. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Het begrip ‘bovenlokaal’ is heel flexibel. Hoe jij het begrip het best invult, hangt samen met de context waarin jij of je organisatie werkt.

Transversaal

Geloof je dat uitwisseling tussen sectoren of disciplines jouw werking verrijkt? Werk je transversaal? Leg je verbanden tussen disciplines? Of, wil je linken leggen naar onderwijs, erfgoed, toerisme, economie, welzijn, sport …?

En heb je een concreet of vaag idee voor een cultureel project?

Werk je idee verder uit. Bepaal je doelgroepen. Vind partners. Geef jouw bovenlokaal cultuurproject stap voor stap vorm met onze toolkit. Krijg nieuwe of extra ideeën en inspiratie via denkoefeningen, vragen en checklists.

In de toolkit vind je
alvast meer info

Bekijk toolkit
Vraag subsidies aan

Werk je binnen een collectief, een organisatie, een vereniging, mét rechtspersoon? Dan kan je subsidies aanvragen voor jouw grensverleggend cultureel project.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

algemene nieuwsbrief
nieuwsbrief projecten