OP/HEF - grip op het ongewone
NIEUW!

OP/HEF – grip op het ongewone

2 juni 2020 / Op donderdag 8 oktober 2020 veroorzaakt OP/TIL opschudding. Op die dag plannen we het event OP/HEF rond het thema ‘Grip op het ongewone’. Inschrijven? Dat kan nu.

Een jaarlijks ritueel

Met OP/HEF lanceert OP/TIL een 1e groot event. Een ritueel dat we jaarlijks willen herhalen. Met OP/HEF willen we je een andere kijk bieden. En nieuwe inzichten. Om zo je culturele praktijk op te tillen.

Grip op het ongewone

Een virus beheerst ons dagelijks leven. Onze wereld – onze gewoonten en rituelen – staat op zijn kop. Gewoon werd ongewoon.

Het onbekende duiden en aantonen tot welke meerwaarde dit kan leiden, is het inhoudelijke kader voor deze 1e editie. We plaatsen verrassende visies en ongewone samenwerkingen centraal.

Cultuur maken, samen met andere sectoren

Met de kennis van nu, wil OP/TIL samen met jou naar de toekomst kijken. Hoe denk je outside the box? Wat is de uitkomst van onverwachte combinaties? Hoe werk je als cultuurmaker samen met andere sectoren? Hoe zet je de kracht van cultuur in? Wat zijn do’s-and-don’ts? En hoe zorg je voor een verbindend resultaat?

Grijp het onbekende

Grensverleggende sprekers

We nodigen grensverleggende sprekers uit. We laten ook 3 sprekers aan het woord over hun best practice. En, we zorgen voor inspirerende tafelgesprekken.

Programma

Zo ziet het programma er uit, als we je fysiek ontvangen. We starten om 10.00 u. en sluiten af rond 17.00 u.

Deel 1 / Welkom & keynote

Talk 1 / Artistiek perspectief /
Selm Wenselaers werkt onder andere als dramaturg, houdt van vertellen, verdiepen en verbinden en kijkt met een historische en antropologische blik. Selm opent de dag vanuit een bijzonder perspectief.

Talk 2 / Keynote /
Caroline Pauwels is rector aan de VUB en hoogleraar communicatiewetenschappen. Zij zal verwondering linken aan een wereld op zijn kop.

Deel 2 / goede voorbeelden ontleed

We nodigen 3 sprekers uit met ervaring in ongewone samenwerkingen. Ze vertellen kort hun verbindend verhaal. Jij mag ze uitvragen.

LUNCH

Deel 3 / waagstukken

Ga samen aan de slag met actuele vraagstukken. Wat kan je doen om meer buitengewone of gewaagde initiatieven te ontplooien?

Deel 4 / Slot talks

Keynote slot /
Angelo Vermeulen is kunstenaar, bioloog en onderzoeker in de ruimtevaart. Als verbindend denker verzorgt hij de slottalk.

Artistiek slot /
Hind Eljadid is woordkunstenaar. Verwacht je aan dynamiek en woorden die stof doen opwaaien.

Inschrijven

Nieuwsgierig? Schrijf je meteen in.
Dit is een GRATIS event.

Voor wie?

Voor cultuurmakers met lef. Wil je grenzen verleggen en onverwachte samenwerkingen aangaan of stimuleren? Reserveer dan snel je plaats.

Wanneer?

Op donderdag 8 oktober 2020.
Van 10.00 u. tot 17.00 u.

Waar?

We voorzien een offline programma voor een selecte groep deelnemers. Er is ook een online aanbod: via Facebook zorgen we voor live-streaming van de sprekers. Ingeschreven? Je ontvangt in juli een mail met meer info.

De Hoorn
Sluisstraat 79
3000 Leuven

OP/HEF is een samenwerking van OPTIL en Cornelis Serveert.

Ingeschreven?
Dan voeden we je de komende maanden met teasers, artikels, interviews, tips en meer info.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

algemene nieuwsbrief
nieuwsbrief projecten