We durven het al eens onderschatten of er op zijn minst veel te laat aan beginnen: de begroting van projecten. Het lijkt misschien niet zo cruciaal of slechts de kers op de taart, maar met een goede begroting staat of valt een project. Wat is dan een ‘goede’ begroting? En hoe begin je eraan? In dit artikel krijg je enkele eenvoudige tips en bieden we je wat meer inzicht in de basisbeginselen van het ‘begroten’. Vervolgens gaan we dieper in op de specifieke vereisten voor de oproep van de kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten.
Wil je een evenement organiseren in de natuur? Houd dan rekening met deze tips!
Werk je aan een project op het snijvlak van cultuur en natuur? Ga op zoek naar partners en financiering, met deze tips.
Wil je een subsidiedossier indienen voor een bovenlokaal cultuurproject? OP/TIL zet samen met Cultuurloket voorafgaand aan elke indienronde een workshop op rond de vraag ‘Hoe begroot ik mijn cultuurproject?’. Welke vragen stellen deelnemers zoal?
Je hebt een fantastisch idee voor een cultureel project. Nu nog op zoek naar middelen om het te realiseren.
In 2023 wil OP/TIL inspireren rond ecologische duurzaamheid. Maar, van de huidige energiecrisis krijgen wij nu al kopzorgen… En, dat op alle mogelijke fronten: thuis, op het werk, in de theaterzaal of de bibliotheek en ook bij de verenigingen. We bundelen tips en inzichten van enkele partners.
Je werkt aan een subsidiedossier. En je bent – bijna – klaar om alles neer te pennen in KIOSK. Hoe doe je dat op een heldere, begrijpelijke manier voor jouw lezer?
UiTinVlaanderen, de grootste vrijetijdskalender in Vlaanderen, heeft een aparte cultuurkalender voor jongeren: UiTX. Yannick Vertommen, zelf 26 jaar én gretig cultuurconsument, stelt de content samen en brengt cultuurtips tot bij het jonge publiek.