OP_TIL_toolkit_©ThijsdeLange.jpg
DEADLINE

Subsidies bovenlokale cultuurprojecten

Hou je van samenwerken? Wil je een breder, ander, nieuw publiek bereiken? Grijp je kans om te experimenteren en te groeien in je culturele praktijk. Vraag subsidies aan voor jouw bovenlokaal cultureel project.

Deadline subsidieaanvraag

De volgende deadline voor het indienen van een dossier voor een bovenlokaal cultuurproject is maandag 15 mei 2023. Geef je ideeën vorm, stel een dossier op en vraag subsidies aan.

OP/TIL adviseert op maat, en helpt je op weg met: VRAAG/RAAK, consults op maat en informatie rond begroten (in samenwerking met Cultuurloket).

15 mei 2023

Beleidspiorioteiten

Eind juni 2020 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe beleidsprioriteiten voor het decreet Bovenlokale Cultuurwerking goed. Deze prioriteiten gelden vanaf de indienronde van 15 november 2020 tot en met de indienronde van 15 mei 2025.

Cultuurparticipatie en ontwikkelingskansen voor nieuw en/of jong talent krijgen extra aandacht. Het gaat daarbij zowel om ontdekken, stimuleren, ontwikkelen als presenteren van dit talent uit alle culturele sectoren en disciplines.

Bovenlokaal Cultuurdecreet

In 2019 ging het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. De Vlaamse overheid reikt 2 keer per jaar subsidies aan voor jouw unieke en grensverleggende cultuurproject. Ontdek de profielen van de eerder goedgekeurde projecten uit ronde 1, ronde 2, ronde 3, ronde 4, ronde 5, ronde 6 en ronde 7, op onze kennisbank.

Je cultureel project financieren? Vraag projectsubsidies aan in 4 stappen.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.